Πλαστική χειλιών

Αυξητική χειλιώνΤο στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως άσχημο και λυπημένο. Το στόμα για κάθε γυναίκα αποτελεί σημείο έλξης και επιθυμίας και απεναντίας μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα της αποστροφής ή της απέχθειας. Το χείλος μπορεί να είναι παχύ με προβολή όπως είναι σε κάποιες φυλές η λεπτό και αδύνατο όπως είναι σε κάποιες άλλες. Το δημοφιλές σχήμα σήμερα είναι τα αισθησιακά και ελκυστικά χείλη. Ένα πλήρες, φρέσκο και προβολικό χείλος και στόμα είναι αυτό που ονειρεύονται αρκετές νέες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σ’όλο τον κόσμο μπορεί να έχουν:

Α. Προσωρινά αποτελέσματα

Πλαστική χειλιών
Πριν
Αυξητική χειλιών
Μετά

Our featured patients-own photos
Juvedem/xylocaine-extra smile


Τα ενέσιμα υλικά

Τα ενθέματα αυτά είναι σε υγρή μορφή (υαλουρονικό οξύ η λίπος κλπ.).Πολλές φορές οι γυναίκες φοβούνται για το αποτέλεσμα της πλαστικής των χειλιών και προτιμούν αυτή την λύση για ξεκίνημα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υπο-αλλεργικό υλικό που απορροφάται σε 4-5 μήνες. Αυτή η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με την συνεργασία της γυναίκας συμμετέχοντας πολλές φορές με την γνώμη της.Το λίπος γίνεται στην κλινική με τοπική αναισθησία και εχει το ίδιο μειονέκτημα με το υαλουρονικό οτι απορροφάται. Τα υγρά υλικά δείνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να το επαναλαμβάνει κανείς για να διατηρεί το αποτέλεσμα.

Τα δερματικά και χοριο-λιπώδη αυτομοσχεύματα συχνά δίνουν όχι πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα και δεν έχουν ευρεία χρήση (απορροφούνται). Χρησιμοποιούνται όμως σε κάποιες περιπτώσεις.

Β Μόνιμα αποτελέσματα

Κατ’ αρχήν η υγρή σιλικόνη έχει καταργηθεί διότι δημιουργούσε προβλήματα. Τα συμπαγή συνθετικά μοσχεύματα όπως Gore-Tex κλπ,.. παρά τα αρχικά καλά αποτελέσματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Τα υπόλοιπα ενέσιμα μόνιμα υλικά δεν έχουν αποδείξει ακόμα την μακροχρόνια ασφάλεια τους και δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

Aiache Technique (Beverly Hills,Los Angeles)

Πρόκειται για μια εξέλιξη της τεχνικής του W-plasty και αποτελεί μια λύση χειρουργική, μόνιμη, και με πολύ καλά αποτελέσματα .Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται η γυναίκα να παραμείνει στην κλινική.Δεν έχει εξωτερικές τομές και όλη η επέμβαση γίνεται μέσα από τον βλεννογόνο του στόματος. Υπάρχει ένα οίδημα για 3-4 ημέρες που υποχωρεί σταδιακά. Η ασθενής τρώει μαλακές και υγρές τροφές τις πρώτες ημέρες και τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 ημέρες.

 

 

 

Πλαστική χειλέων. Φωτογραφίες