ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 Η περιοχή των βλεφάρων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου .Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα πρώτα του σημάδια στη περιοχή αυτή γι’αυτό η βλεφαροπλαστική είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται από μέσου ηλικίας γυναίκες (35-50) και πολλές φορές πριν από ενα face lifting .

Πρόκειται για μια επέμβαση που ευχαριστεί τόσο τον ασθενή όσο και το γιατρό . Τα αποτελέσματα είναι συχνά εντυπωσιακά και παράλληλα προβλέψιμα.


Ποιές και ποιοί μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής εκτελείται σε οποιαδήποτε ηλικία αρχίζοντας από αυτή των 20 ετών μέχρι τη προχωρημένη αλλά συνήθως εκτελείται στη μέση ηλικία.

Ενδείκνυται να γίνεται σε νέα άτομα με οικογενή γενετική προδιάθεση . Αυτά τα άτομα εμφανίζουν πρώιμα "σακούλες" στα κάτω βλέφαρα που προέρχονται από τη προβολή του λίπους του κόγχου . Ουσιαστικά πρόκειται για μια κήλη όπου το τοίχωμα που λέγεται "κογχικό διάφραγμα" αδυνατεί να συγκρατήσει το λίπος με αποτέλεσμα το τελευταίο να προβάλλει.

Τα υπόλοιπα άτομα θα αρχίσουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης όσο πλησιάζουν προς τη μέση ηλικία.

Αυτά είναι η χαλάρωση του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων που μαζί με τις σακούλες των κάτω βλεφάρων αρχίζουν και δίνουν την όψη του μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος ενώ πολλές γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα άλλοτε μεγάλα τους μάτια να έχουν μικρύνει . Το τελευταίο συμβαίνει γιατί το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου αρχίζει και το σκεπάζει, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερο.

Κατά την επίσκεψη με τον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να του αναφέρετε τι ακριβώς θέλετε να διορθώσετε, τι έχετε ακούσει σχετικά με την επέμβαση ποιές είναι οι ανησυχίες και ποιες οι προσδοκίες σας. Επίσης θα πρέπει να ακούσετε με προσοχή ποια σημεία διορθώνονται και ποια όχι .Επι παραδείγματι θα πρέπει να ξέρετε ότι η βλεφαροπλαστική δεν εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες του δέρματος των βλεφάρων και ειδικά στο έξω τμήμα (πόδι της χήνας).

Γι’ αυτό το πρόβλημα έχουμε άλλες λύσεις όπως είναι π.χ το botox το TCA peeling , το laser, τα ενέσιμα εμφυτεύματα (New fill ,Ηylaform, κ.λ.π).

Η τεχνική

Γίνεται με τοπική αναισθησία .Η τομή στο άνω βλέφαρο γίνεται στη πτυχή του βλεφάρου και στο κάτω βλέφαρο 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες . Οι τομές σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ορατές. Τα μικρά ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση .


Μετά την επέμβαση

Η χειρουργημένη αφού συνέλθει φεύγει για το σπίτι της έχοντας παγοκύστεις στη περιοχή των βλεφάρων για μείωση τόσο των εκχυμώσεων οσο και του οιδήματος . Οι εκχυμώσεις αρχίζουν να υποχωρούν από το 3ο 24ωρο . Συστήνουμε αντιβιοτικά πάντα για προληπτικούς λόγους .Μπορεί κάποιος-α, να κυκλοφορεί άμεσα φορώντας γυαλιά ηλίου .Η ένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 8-10 ημέρες .

Η βλεφαροπλαστική είναι όντως απλή σαν διαδικασία αλλά θα πρέπει να επιλέγεται και να εκτελείται σαν λύση μόνο από πλαστικούς χειρουργούς και τότε είναι μια επέμβαση με πολύ υψηλό ποσοστό ευχαριστημένων ασθενών .

Δείτε σχετικό βίντεο

 

My Google+ Profile

 

Βλεφαροπλαστική. Φωτογραφίες