Ο ρόλος της αναισθησίας στις πλαστικές επεμβάσεις

αναισθησία

Είδη αναισθησίας

Ι. Η τοπική αναισθησία: Η τοπική αναισθησία γίνεται από τον πλαστικό χειρουργό και αφορά επεμβάσεις όπως είναι η αφαίρεση σπίλων,μικρών δερματικών ογκιδίων,αφαίρεση λιπωμάτων ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις ωτοπλαστικής και βλεφαροπλαστικής.

ΙΙ. Η αναισθησία μιας περιοχής (περιοχική αναισθησία) : Αφορά κυρίως την επισκληρίδιο αναισθησία και τα διάφορα block νεύρων ( μικροχειρουργικές τεχνικές).

ΙΙ. Η αναισθησία από την φλέβα:Εδώ ανήκει η απλή μέθη και η γενική αναισθησία.

Η απλή μέθη: Ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του και ανάλογα με το βάθος της αναισθησίας έχουμε την ελαφριά μέθη,την κανονική και την βαθειά που λέγεται και υπνοχάλαση.

Η γενική αναισθησία:Στην κατηγορία της ενδοφλέβιας αναισθησίας έχουμε επίσης την γενική αναισθησία με λαρυγγική μάσκα ή με ευλίγιστο σωλήνα.

αναισθησία
Δείτε την συνέντευξη του Κου Λάμπρου Σίτου, M.D,PhD,Αναισθησιολόγου - Εντατικολόγου επικεφαλής της αναισθησιολογικής ομάδας του Κου Καποσίτα από το 2000.

Τρόποι αναισθησίας για τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

Η μέθοδος της αναισθησίας που θα εφαρμόσουμε σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Πάντα σαν αρχή μας βάζουμε την ασφάλεια του χειρουργημένου μας.

Ι. Στις επεμβάσεις όπως είναι η βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, γενειοπλαστική, μικρής διάρκειας λιποαναρρόφηση χορηγούμε τοπική αναισθησία και ίσως ελαφρά μέθη. Τελειώνοντας η επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι άμεσα. Ο πλαστικός χειρουργός Κος Καποσίτας χρησιμοποιεί συνδυασμό τοπικής αναισθησίας άμεσης και απώτερης δράσης για να πετύχει μακράς διαρκείας αναλγησία.

Τα πλεονεκτήματα της μέθης

 

ΙΙ. Οι επεμβάσεις όπως είναι η κανονική λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική, η αύξηση στήθους, η μικρή πλαστική προσώπου (Mini FL) μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε με δύο τρόπους: ή με τοπική αναισθησία και βαθειά μέθη (υπνοχάλαση) ή με ελαφρά γενική αναισθησία.

ΙΙΙ. Οι επεμβάσεις όπως κοιλιοπλαστική, μείωση στήθους, ανόρθωση στήθους, κανονικό Face Lifting προτιμούμε την χορήγηση γενικής αναισθησίας και παραμονή ενός 24ώρου στο νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι είναι ασφαλέστερος αυτός ο τρόπος για την αυτή τηνκατηγορία των επεμβάσεων.

Τα πλεονεκτήματα της γενικής αναισθησίας