Θεραπεία ημικρανίας με Botox

βοτοχ για ημικρανία Ο πόνος της ημικρανίας είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλεί συχνούς πονοκεφάλους στον ασθενή. Εφόσον διαβάζετε αυτή την σελίδα θα ξέρετε για την ημικρανία και προφανώς θα έχετε ήδη διαγνωσμένη ημικρανία. Με βάσει τα νέα δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή του botox στους πονοκεφάλους από ημικρανία σας ενημερώνουμε ότι το Botox, έχει πάρει έγκριση από το 2010 για ενήλικες που πάσχουν από χρόνιες ημικρανίες. Για να προχωρήσετε στην εφαρμογή μπότοξ για τους πονοκεφάλους από ημικρανία πρέπει:

1. Να έχετε ιστορικό πονοκεφάλων ημικρανίας

Οι πονοκέφαλοι θα πρέπει να εμφανίζονται περισσότερο από 15 ή περισσότερες ημέρες στην διάρκεια του μήνα εκ των οποίων οι 8 ημέρες να έχουν επεισόδια ημικρανίας.

2. Πότε δεν θα κάνετε βοτοχ για ημικρανίες

  1. Όταν έχετε πονοκέφαλο 14 ή λιγότερες ημέρες κάθε μήνα.
  2. Όταν έχετε άλλους τύπους πονοκεφάλων 

Τι είναι το Botox;

Botox ημικρανίαΤο Botox είναι μια νευροτοξίνη, που παράγεται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Clostridium botulinums. Οι πλαστικοί χειρουργοί διαπίστωσαν ότι οι θεραπείες με ενέσεις του Botox μπορούν να εξαφανίσουν για διάστημα μηνών τις ρυτίδες επειδή το φάρμακο χαλαρώνει τους μυς του προσώπου. Βοηθά επίσης τα άτομα που έχουν τικ και σπασμούς λόγω μιας νευρικής νόσου όπως η εγκεφαλική παράλυση.

Όταν τα άτομα που είχαν ημικρανία χρησιμοποιούσαν το Botox για τη θεραπεία των ρυτίδων τους, ανέφεραν στους γιατρούς τους, ότι οι πονοκέφαλοι τους ήταν καλύτεροι. Έτσι άρχισαν οι επιστήμονες να μελετούν το βοτοχ ως θεραπεία του πόνου της ημικρανίας.

Η χρήση του Botox για πονοκεφάλους ημικρανίας

Σε μια μεγάλη επιστημονική έρευνα για ενήλικες που υπέφεραν από χρόνιες ημικρανίες, η θεραπεία με ενέσεις Botox μείωσαν τον συνολικό αριθμό των ημερών που εμφάνιζαν ημικρανία. Είχαν επίσης περισσότερες ημέρες χωρίς πόνο κάθε μήνα και ανέφεραν λιγότερες ημέρες εκτός εργασίας.

Σε μια άλλη μελέτη, σχεδόν οι μισοί ασθενείς που έκαναν δύο συνεδρίες botox ανέφεραν ότι ο αριθμός των ημερών που είχαν πονοκέφαλο κάθε μήνα μειώθηκε στο μισό. Μετά από πέντε θεραπείες, το ποσοστό αυξήθηκε στο 70% περίπου των ασθενών.

Θεραπεία Botox

Περιλαμβάνει ανώδυνες ενέσεις βοτοχ στο κεφάλι και τον λαιμό κάθε 6-8 μήνες για να μειώσετε κατά πολύ τις ημέρες με ημικρανία. Ίσως απαιτηθούν αρκετές ενέσεις βοτοχ σε κάθε πλευρά του κεφαλιού σας.

Τα αποτελέσματα και οι ελεύθερες ημέρες από πονοκεφάλους ημικρανίας θα δείτε σταδιακά να αυξάνουν αλλά σε 15-20 ημέρες μετά την θεραπεία θα δείτε αρχικά σημαντικές διαφορές στην ημικρανία.

 

Βοτοχ. Φωτογραφίες