Αιδιοπλαστική

ΑιδιοπλαστικήΗ αιδιοπλαστική ξεκίνησε σαν τάση από τις ΗΠΑ και την Αγγλία εδω και 15 χρόνια.Η τάση αυτή επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη την τελευταία 10-ετία.

Τι οδήγησε τις γυναίκες να ασχολούνται με την βελτίωση της ανατομίας της γεννητικής τους περιοχής; Ο λόγος είναι η διάδωση της αποτρίχωσης με αποτέλεσμα πιά οι γυναίκες να βλέπουν τις ανατομικές διαφορές που έχουν μια και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες με την γεννητική περιοχή και οι γυναίκες μπορούν να τις συγκρίνουν.

Παράλληλα όμως υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που εκτός από αισθητικούς λόγους θέλουν να διορθώσουν την περιοχή αυτή για λόγους λειτουργικούς όπως δυσκολία στο ποδήλατο στην γυμναστική στην ίππευση, τοπικός ερεθισμός, επηρεασμός της σεξουαλικότητας κλπ.

Η αιδιοπλαστική ξεκίνησε σαν όρος ταυτόσημος με την υπερτροφία των μικρών χειλέων του αιδίου και επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα ανατομικά στοιχεία της γυναικείας γεννητικής περιοχής. Ο Κος Καποσίτας μετά την μετεκπαίδευση του στις ΗΠΑ και στο αντικείμενο αυτό και το 2006 ξεκίνησε τις επεμβάσεις αυτές σε άτομα που πραγματικά αρχικά είχαν πρόβλημα με τα μικρά χείλη του αιδίου.

Σήμερα πλέον έχουμε μια νέα ταξινόμιση και κάθε γυναίκα μπορεί να εστιάζει στο πρόβλημα που την ενοχλεί στην περιοχή.

Οι ανατομικές ζώνες που επιδέχονται βελτίωση είναι:
1.Τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδίου (65-70% των υποψηφίων)
2.Υποπλαστικά μεγάλα χείλη του αιδίου (10-15% των υποψηφίων)
3.Υπερτροφικά μεγάλα χείλη του αιδίου (5% των υποψηφίων)
4.Χαλαρό δέρμα πάνω από την κλειτορίδα (10-15% των υποψηφίων )
5.Συνδυασμός επεμβάσεων (10-15% των υποψηφίων)
6.Σαν τελευταία κατηγορία εντάσουμε και το αυξημένο λίπος στο εφήβαιο, που αναπτύσσεται εκτενώς εντός του https://kapositas.gr

Αιδιοπλαστική

Δείτε την συνέντευξη του Δρ Ν.Καποσίτα για την αιδιοπλαστική

1. Υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδίου

Τα μικρά χείλη του αιδίου όταν προβάλλουν πέραν του φυσιολογικού διαταράσουν τον ψυχισμό της γυναίκας, την καθημερική υγεινή της αλλά και δημιουργεί τοπικούς ερεθισμούς.Παράλληλα βλέποντας την διαφορά με το φυσιολογικό την εμποδίζει να χαλαρώνει στις προσωπικές στιγμές με τον σύντροφο της ή με τον άνδρα της. Θα πρέπει να κάνουμε σαφές ότι κάθε πλαστική επέμβαση αφορά μόνο το ίδιο το άτομο έτσι και στην αιδιοπλαστική αφορά μόνο την ίδια την γυναίκα δηλαδή σημασία έχει πως νιώθει η ίδια με τον εαυτό της.
Η εμπειρία μας λέει οτι οι γυναίκες βελτώνονται πάρα πολύ ψυχολογικά αλλά και λειτουργικά μετά την επέμβαση. Η επέμβαση είναι πολύ συγκεκριμένη και η γυναίκα θα πρέπει να ξέρει ότι απαιτεί εμπειρία παρά την φαινομενική απλότητα και σωστούς κανόνες χειρουργείου για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Λάβετε υπόψιν οτι τα μικρά χείλη του αιδίου έχουν ένα ρόλο στην περιοχή και αυτός είναι η προστασία της οροφής του κόλπου όταν τα πόδια είναι ανοιχτά. Συνεπώς εδώ έγκειται η εμπερία του ειδικού πλαστικού χειρουργού με πόση ακρίβεια και επιμέλεια να αφαιρέσει αυτό που πρέπει χωρίς σημάδια και κομπάκια από ράμματα.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική και μέθη και η συρραφή γίνεται εσωτερικά χωρίς ορατά ράμματα και η γυναίκα φεύγει για το σπίτι της αμέσως μετά την επέμβαση.

Δεν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση και η γυναίκα την επόμενη μέρα μπορεί να πλυθεί στο μπάνιο.Αντιβιοτικά δίνουμε για 2-3 ημέρες και μπορεί να επιστρέψει στην φυσιολογική σεξουαλική της ζωή σε 2—3 εβδομάδες.Το πρήξιμο διαρκεί 3-4 εβδομάδες αλλά ουσιαστικά αρχίζει να υποχωρεί μετά την 5η ημέρα από το χειρουργείο

 

2. Όταν τα μεγάλα χείλη του αιδίου είναι ατροφικά

Όταν τα μεγάλα χείλη είναι ατροφικά αυτό οδηγεί στην εικόνα του υποπλαστικού αιδίου.Πολλές φορές οι γυναίκες έρχονται σε μας να διορθώσουμε τα μικρά χείλη επειδή προβάλλουν αλλά ουσιαστικά είναι μικρά τα μεγάλα χείλη και θέλουν αύξηση του μεγέθους για να έρθει σε αρμονία η περιοχή.Άλλες φορές χρειάζεται συνδυασμός.Η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι αύξηση των μεγάλων χειλέων με λίπος από την ίδια την γυναίκα ή με ειδικά ενέσιμα υλικά.Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι άμεσα και στην δουλειά της την επόμενη ημέρα

3. Μείωση του μεγέθους των μεγάλων χειλέων του αιδοίου

Στην περίπτωση αυτή γίνεται μείωση του μεγέθους των μεγάλων χειλέων με ειδική ατραυματική τεχνική.Όλες οι επεμβάσεις της περιοχής του αιδίου δεν πονάνε και η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία την επόμενη ημέρα.Εδώ ανήκει και το χαλαρό εφήβαιο μετά από απώλεια βάρους.

4. Μείωση του χαλαρού δέρματος πάνω από την κλειτορίδα

Το δέρμα πάνω από την κλειτορίδα καλύπτει την περιοχή και την προστατεύει.Όταν όμως είναι παραπάνω από όσο πρέπει αυτό ενοχλεί την γυναίκα.Συνήθως η περίσσεια του δέρματος σκεπάζει την κλειτορίδα στο πάνω μέρος και στα πλάγια.Η τεχνική διόρθωσης απαιτεί μεγάλη ακρίβεια μια και κλειτορίδα είναι το βασικό όργανο του γυναικείου ερεθισμού και ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να έχει εμπειρία με την αιδιοπλαστική.

Αιδιοπλαστική για δεύτερη φορά-Διόρθωση της αρχικής επέμβασης

Αφορά κυρίως την διόρθωση μιας υπερβολικής αιδιοπλαστικής που αφαιρέθηκε περισσότερο από όσο χρειαζόταν το περίσσευμα από τα μικρά χείλη του αιδίου.

Ουσιαστικά είναι η διόρθωση των μικρών χειλέων του αιδοίου μετά από μεγάλη μείωση στην πρώτη επέμβαση

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι ανάλογες με το πρόβλημα:

1. Ειδικοί κρημνοί πέριξ της κλειτορίδας
2. Σφηνοειδείς εκτομές
3. Μικρές τοπικές διορθώσεις
4. Προωθητικοί κρημνοί

Μετά την επέμβαση

Η ανάρρωση σε μια δεύτερη επέμβαση ή επανεπέμβαση όπως λέγεται δεν είναι μεγάλη και εξαρτάται από το τι θα κάνουμε.Όπως και στην πρωτογενή αιδιοπλαστική η γυναίκα δεν παραμένει στην κλινική είναι ανώδυνη και επιστρέφει στην εργασία της την επόμενη ημέρα

 

Περισσότερα...