Γυναικομαστία-επέμβαση-αποτελέσματα

γυναικομαστίαΣαν γυναικομαστία ορίζουμε την αύξηση του μεγέθους του μαστού στον άνδρα και περιλαμβάνει την καθαρή γυναικομαστία που αφορά την υπερπλασία του αδένα, την ψευδογυναικομαστία που έχουμε τον συνδυασμό γυναικομαστίας και εναπόθεση λίπους και την λιπομαστία που είναι η καθαρή λιπώδης γυναικομαστία που έχει μόνο εναπόθεση λίπους. Στην ταξινόμηση της γυναικομαστίας μπαίνει και η κατηγορία ανδρών μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Καθαρή αδενική γυναικομαστία έχουν οι bodybuilders.

Οι περιπτώσεις γυναικομαστίας που παρουσιάζεται στους εφήβους σε ηλικία από 12-14 χρονών υποχωρεί σε ένα χρόνο και είναι φυσιολογική. Εάν δεν υποχωρήσει τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από πλαστικό χειρουργό για γυναικομαστία.

Αίτια γυναικομαστίας

Υπάρχουν περιπτώσεις και παθήσεις που οδηγούν σε αύξηση των οιστρογόνων όπως:

Διαφορά  της αδενικής γυναικομαστίας από την ψευδογυναικομαστία

Η καθαρή αδενική γυναικομαστία αφορά την υπερπλασία και υπερτροφία του μαζικού αδένα στον άνδρα και μπορεί να αφορά τον ένα ή και τους δύο μαστούς. Η ψευδογυναικομαστία εμφανίζεται σαν γυναικομαστία που στο κέντρο έχει ένα πυρήνα αδενικής γυναικομαστίας και γύρω από αυτόν έχει εναπόθεση λίπους. Στην πρώτη περίπτωση αφαιρούμε τον αδένα χειρουργικά και στην δεύτερη περίπτωση συνδυάζουμε την λιποαναρρόφηση με την χειρουργική αφαίρεση του μαζικού αδένα.

Ταξινόμηση των μορφών γυναικομαστίας

Γυναικομαστία μορφές

 

Μορφές γυναικομαστίας

 

Γυναικομαστία σε Bodybuilders

Γυναικομαστία

Οι Bodybuilders αποτελούν μια κατηγορία ανδρών που έχουν καθαρή αδενική γυναικομαστία με υπερπλασία του μαζικού αδένα. Οι αιτίες της γυναικομαστίας είναι τα αναβολικά στεροειδή αλλά και οι ορμόνες.

Η κατηγορία αυτή των ανδρών έχουν πολύ μικρό ποσοστό λίπους και η λήψη των αναβολικών για να αυξήσουν τον όγκο του στήθους οδηγούν σε γυναικομαστία. Η θεραπεία της γυναικομαστίας σε bodybuilders είναι μόνο η χειρουργική αφαίρεση του υπερτροφικού μαζικού αδένα.

Κλινική εξέταση από τον Κο Καποσίτα στο ιατρείο

Κατά την διάρκεια της εξέτασης από τον γιατρό θα σας ζητηθεί το πλήρες ιατρικό ιστορικό. Ο Κος Καποσίτας θα σας εξετάσει και θα σας ενημερώσει για τον βαθμό της γυναικομαστίας που έχετε.

 Στην συζήτηση μαζί του θα σας αναλύσει τον τρόπο της αντιμετώπισης του προβλήματος της γυναικομαστίας σας και θα σας ενημερώσει με λεπτομέρειες για την ανάρρωση μετά την επέμβαση.

Θα έχετε την δυνατότητα να ρωτήσετε τον γιατρό ότι θέλετε σχετικά με το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Γυναικομαστία επέμβαση

Η προετοιμασία για την επέμβαση της γυναικομαστίας περιλαμβάνει ένα πλήρη εργαστηριακό έλεγχο,καρδιολογική εξέταση,και ακτινογραφία θώρακος.

Την ημέρα της επέμβασης θα πρέπει να είστε νηστικοί 8 ώρες πριν το χειρουργείο.

Ο σχεδιασμός της επέμβασης και η μέθοδος επιλέγεται ανάλογα με το είδος και τον βαθμό της γυναικομαστίας.

Χειρουργική θεραπεία γυναικομαστίας τύπου Ι,II (Round-the-clock technique

Η κατηγορία Ι,II (Round-the-clock technique) αφορά περιπτώσεις με καθαρά υπερτροφικό αδενικό μαστό. Με τοπική αναισθησία μέσω μιας μικρής τομής αφαιρείται ο αδένας και κλείνουμε την αόρατη τομή με ειδική μέθοδο.

 

Δείτε την επέμβαση της γυναικομαστίας round-the-clock

γυναικομαστία

Photo gallery τύπου Ι και ΙΙ γυναικομαστίας από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

 

Γυναικομαστία τύπου Ι,ΙΙ πριν και μετά

Γυναικομαστία-ψευδογυναικομαστία

Χειρουργική θεραπεία γυναικομαστίας τύπου ΙΙΙ

Αυτή η κατηγορία εκτός από τον μεγάλο ανδρικό μαστό έχουμε και χαλάρωση του δέρματος. Αφαιρούμε το χαλαρό δέρμα κυκλικά και απο το ίδιο σημείο τον υπερπλαστικό μαστό με αόρατες τομές.

Photo gallery τύπου ΙΙΙ γυναικομαστίας από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Γυναικομαστία με χαλάρωση δέρματος

Γυναικομαστία τύπου ΙΙΙ πριν και μετά

Χειρουργική θεραπεία γυναικομαστίας τύπου IV

Στην κατηγορία 4 οι περιπτώσεις γυναικομαστίας έχουν πολύ μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και φυσικά εδώ ανήκουν και οι άνδρες που έχουν χάσει πολλά κιλά με δίαιτα ή με βαριατρική χειρουργική. Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την μαστεκτομή και διατήρηση της θηλής-άλω με ελεύθερη μεταφορά τους σε νέα θέση.

Photo gallery τύπου IV γυναικομαστίας από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Γυναικομαστία μετά απώλεια βάρους

 γυναικομαστία τύπου IV πριν και μετά

Ψευδογυναικομαστία, θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση της ψευδο-γυναικομαστίας αφορά την αφαίρεση του τοπικού λίπους. Αυτό επιτυγχάνεται με την λιποαναρρόφηση. Κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει και αδενική γυναικομαστία και συνδυάζουμε την λιποαναρρόφηση με αφαίρεση του αδένα με την τεχνική round the clock.

Photo gallery ψευδογυναικομαστίας από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Ψευδογυναικομαστία

 Ψευδογυναικομαστία με λιποαναρρόφηση πριν και μετά

 

Χειρουργική θεραπεία γυναικομαστίας σε bodybuilders

Στους bodybuilders η χειρουργική θεραπεία γίνεται όπως στον τύπο Ι και ΙΙ με την τεχνική round the clock.


Photo gallery γυναικομαστίας σε bodybuilders από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Γυναικομαστία σε bodybuilders

Γυναικομαστία σε bodybuilder πριν και μετά


Δείτε την συνέντευξη του Δρ Νώντα Καποσίτα στο SBC News

γυναικομαστία
αναλυση εμπειρίας από επέμβαση γυναικομαστίας

 

Γυναικομαστία, ανάρρωση

Η ανάρρωση μετά από την επέμβαση της γυναικομαστίας είναι χωρίς πόνο αλλά και χωρίς περιορισμό των δραστηριοτήτων. Οι χειρουργημένοι φορούν ένα αθλητικό γιλέκο για 4 εβδομάδες που βοηθάει στην ανάρρωση του στήθους. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 3 ημέρες με ασφάλεια και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Κου Καποσίτα. Θα πάρετε προληπτικά αντιβιοτικά και συμβουλεύουμε τους άνδρες να επιστρέψουν στο πρόγραμμα γυμναστικής σταδιακά σε 4 εβδομάδες.


γυναικομαστία
Δείτε τον Δημήτρη να αναλύει την εμπειρία του με την γυναικομαστία

 

 

Γυναικομαστία φωτογραφίες