ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

Πλαστική κοιλιάςΗ κοιλιοπλαστική ή πλαστική κοιλίας όπως λέγεται είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση που γίνεται για να τεντώσει τους κοιλιακούς μύες αλλά και το δέρμα σε μια προσπάθεια να επιτύχουμε μια λεία και επίπεδη κοιλιά.
Το δέρμα και οι μύες της κοιλιάς κάτω από την επίδραση των τοκετών, της απώλειας βάρους, και της κακής διατροφής χάνουν την ελαστικότητα τους και αδυνατούν συνήθως να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση τους παρά της προσπάθειας με την γυμναστική και τα προγράμματα διατροφής.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η κοιλιοπλαστική δρά αποτελεσματικά διορθώνοντας την χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς αφαιρώντας το και τεντώνοντας τους κοιλιακούς μύες. Έτσι η κοιλιά δεν γίνεται μόνο επίπεδη αλλά και η μέση γίνεται πιο λεπτή.
Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την έκβαση σε κάθε άτομο και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, την κατασκευή του σώματος, και την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου για καλή επούλωση των τραυμάτων. Πέραν από αυτό οι χειρουργημένοι-ες είναι ευχαριστημένες-οι με τα αποτελέσματα της πλαστικής κοιλίας που τους δίνει την δυνατότητα να έχουν μια νέα εμφάνιση

Υποψήφιες-οι

Πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες βλέπουν ότι παρά την γυμναστική και τα προγράμματα διατροφής δεν μπορούν διώξουν το χαλαρό δέρμα και το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Η πλαστική κοιλίας δίνει την δυνατότητα να φύγει το λίπος αλλά και το χαλαρό δέρμα από την κοιλιά αλλά και παράλληλα να ενισχυθούν σε τόνο οι κοιλιακοί μύες.
Καλή υποψήφια-ος είναι ενήλικας με σχετικά καλές αναλογίες βάρους/προς ύψος με χαλαρό δέρμα στην κοιλιά που δεν ανταποκρίνεται στην γυμναστική και την δίαιτα.

Πολλές γυναίκες υποβάλλονται στην επέμβαση μετά από εγκυμοσύνες που οι κοιλιακοί μύες έχουν χαλαρώσει και το δέρμα στην κοιλιά τείνει να κρεμάσει.
Για μια επιτυχή επέμβαση παίζει ρόλο το ιατρικό ιστορικό, αλλά και οι ρεαλιστικές προσδοκίες της υποψηφίας-ου.

Αιτίες χαλαρού δέρματος

Οι κοιλιακοί μύες αλλά και το δέρμα μπορούν να χαλαρώσουν μετά από:

 1. Σημαντική απώλεια βάρους
 2. Μετά από εγκυμοσύνες
 3. Φυσιολογική γήρανση
 4. Κληρονομικά

Τεχνικές

  Στην προσπάθεια μας να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κοιλιά έχουμε ταξινομήσει την κοιλιοπλαστική σε διάφορες κατηγορίες με πιο συχνή την γνωστή ή κανονική πλαστική κοιλίας. Ανάλογα με την έκταση της επέμβασης η πλήρης κοιλιοπλαστική (κανονική) διαρκεί από 2 συνήθως, έως και 4 ώρες. Η μίνι κοιλιοπλαστική διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες φυσικά.
Πριν από κάθε επέμβαση γίνεται λήψη του ιατρικού ιστορικού στο ιατρείο και εργαστηριακός έλεγχος στην κλινική.

1. Κανονική κοιλιοπλαστική (full tummy tuck-abdominoplasty)

Κοιλιοπλαστική

 1. Γίνεται μια τομή από το ένα ισχίο έως το άλλο πάνω από την περιοχή του εφηβαίου.
 2.  Μια άλλη κυκλική τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό για την απελευθέρωση του από το γειτονικό δέρμα
 3.  Το δέρμα αποκολλάται από το κοιλιακό τοίχωμα και αποκαλύπτονται οι μύες και η περιτονία που πρόκειται να τεντωθούν με ράμματα.
 4. Το δέρμα και το λίπος που περισσεύει αφαιρείται και το υπόλοιπο ράβεται με εσωτερικά ράμματα και κόλλα ιστών.
 5. Ο ομφαλός βγαίνει στην νέα θέση μέσω μιας μικρής τομής και ράβεται στο δέρμα.
 6.  Μπορεί να κάνουμε λιποαναρρόφηση στα πλαινά συμπληρωματικά
 7.  Τοποθέτηση παροχετεύσεων κενού και κατάλληλη επίδεση και εφαρμογή μιας ειδικής ζώνης κοιλίας.

 

 

τελική σύγκλειση της επέμβασης και τοποθέτηση του νέου ομφαλού

 

κανονική κοιλιοπλαστική με νέο ομφαλό (από το αρχείο μας)

2. Κοιλιοπλαστική-Νέα μέθοδος PTS no pain-no drain χωρίς πόνο και παροχετεύσεις

Η νέα τεχνική συνίσταται στην τοποθέτηση ειδικών ραμμάτων PTS (progressive tension sutures) στο εσωτερικό τμήμα του δέρματος που γίνεται σε δυο διαστάσεις η μια σειρά στην μέση γραμμή κάθετα και η δεύτερη σε οριζόντιο επίπεδο σταδιακά κλείνοντας την κοιλιοπλαστική εσωτερικά από πάνω πρός τα κάτω με τα ειδικά ράμματα PTS χωρίς να αφήνουμε κενό.
Διαβάστε περισσότερα για την νέα μέθοδο εδώ......

3. Μίνι κοιλιοπλαστική (mini tummy tuck-abdominoplasty)

 

Χαρακτηρίζεται:

4. Εκτεταμένη κοιλιοπλαστική (extended abdominoplasty)

Η εκτεταμένη κοιλιοπλαστική είναι μια κανονική πλαστική κοιλίας που συνδυάζεται με πλάγιο λίφτινγκ των μηρών. Η διαδρομή της τομής συνεχίζει στο πλάι έως την έναρξη των γλουτών. Η επέμβαση δίνει τα αποτελέσματα της κανονικής κοιλιοπλαστικής ενώ παράλληλα τεντώνει το πλαινό δέρμα των μηρών, των λαγονίων και της μέσης.

5. Υψηλή πλαγίας τάσης κοιλιοπλαστική (High lateral tension tummy tuck)

Πρόκειται για κανονική κοιλιοπλαστική που παίρνει λίγο παραπάνω σε χρόνο.Η κανονική πλαστική κοιλίας τεντώνει τους μύες σε κάθετο πλάνο.Αυτή η μέθοδος γνωστή σαν high lateral tension abdominoplasty πλήν της κάθετης ενίσχυσης των μυών κάνει και οριζόντια με αποτέλεσμα καλύτερο τέντωμα στην κοιλά και στην μέση.

6. Κυκλική κοιλιοπλαστική (Circumferential abdominoplasty)

Πρόκειται για μια εκτεταμένη κοιλιοπλαστική με ανόρθωση των γλουτών. Η διαδρομή της τομής είναι γύρω-γύρω από το σώμα και η επέμβαση ονομάζεται επίσης και σωματικό λίφτινγκ (body lift ή belt lipectomy).Η επέμβαση αυτή είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά μετά από επέμβαση κατά της παχυσαρκίας ή με διατροφή και είναι σταθεροποιημένα στα κιλά για αρκετό διάστημα (post-bariatric plastic surgery).

Ανάρρωση

Οι χειρουργημένοι-ες μένουν ένα ή το πολύ δύο βράδια στην κλινική αν και σε περιορισμένες επεμβάσεις μπορούν να αντιμετωπισθούν σαν Day Clinic Patients.

Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται σε 48 ώρες. Όλοι παίρνουν αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους και ήπια παυσίπονα τύπου Lonarid-N ή Depon.
Η ανάρρωση εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά.

Ο χρόνος αποκατάστασης συνήθως είναι μια εβδομάδα αλλά η κανονική επάνοδος στις βαριές δραστηριότητες θα γίνει μετά από 4 εβδομάδες.

Στην αρχή (πρώτες 3-4 ημέρες) υπάρχει μια ενόχληση αλλά όχι γνήσιος πόνος που φυσικά δεν έχει σχέση με τον πόνο της καισαρικής που είναι πιο έντονος συνήθως. Όλες και όλοι φορούν μια ειδική ζώνη για το διάστημα των 4 εβδομάδων που βοηθάει στην γρηγορότερη ανάρρωση και υποστήριξη της επέμβασης.

Επιπλέον η ζώνη βοηθάει στην μείωση του πρηξίματος και των εκχυμώσεων.
Η ουλή βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου με την χρήση ειδικής κρέμας για καλύτερη επούλωση.

Δείτε το βίντεο με την επέμβαση

My Google+ Profile

 

Κοιλιοπλαστική. Φωτογραφίες