ΛΙΦΤΙΝΚ ΜΕΤΩΠΟΥ


 Το lifting μετώπου είναι μια επέμβαση που επαναφέρει την νεανικότητα και την φρεσκάδα στην περιοχή πάνω από τα μάτια. Η επέμβαση διορθώνει τα "πεσμένα φρύδια" και βελτιώνει τις οριζόντιες ρυτίδες που κάνει ένα άτομο να φαίνεται μόνιμα κουρασμένο ή θλιμμένο.

Το lifting του μετώπου σηκώνει τα πεσμένα φρύδια και αφαιρεί τους μύς που δημιουργούν τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, κάνοντας το μέτωπο πιο λείο και την έκφραση πιο ήρεμη και ξεκούραστη.

Η κατάλληλη υποψήφια-ος.

Η επέμβαση γίνεται στις ηλικίες 40-60 με σκοπό να μειωθούν τα ορατά σημάδια της γήρανσης. Όμως μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία σε άτομα που παρουσιάζουν πρόωρα αυτές τις διαταραχές.

Μπορεί να συνδυασθεί με lifting προσώπου για καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα, όπως και με βλεφαροπλαστική.

Που εκτελείται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται στις κλινικές που συνεργάζεται ο γιατρός με γενική αναισθησία ή με τοπική και sedation.

Oι τεχνικές

Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πια τεχνική ταιριάζει στην περίπτωση σας, η κλειστή (ενδοσκοπικό lifting) ή η ανοικτή μέθοδος.

H ανοικτή μέθοδος:

Κατ’ αυτήν γίνεται μια τομή στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία δεν φαίνεται, μετεγχειρητικά. Αν η γραμμή των μαλλιών είναι σε υψηλότερο σημείο από το κανονικό, τότε η τομή μπορεί να γίνει κοντά σ ’αυτή, για να αποφύγουμε μια υψηλότερη θέση της γραμμής μετεγχειρητικά. Μέσα από την τομή έχουμε την δυνατότητα να αφαιρέσουμε τους μύς που δημιουργούν τις ρυτίδες του μετώπου, και παράλληλα να ανυψώσουμε τα φρύδια. Συνήθως καλύπτουμε την τομή με γάζες και ένα ελαστικό επίδεσμο για 24 με 48 ώρες.

Το ενδοσκοπικό lifting μετώπου:

Συνήθως σ’ αυτή την περίπτωση κάνουμε 3-4 μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής περίπου 1 cm . Απο το σημείο αυτό τοποθετείται το ενδοσκόπιο που είναι συνδεδεμένο με μια κάμερα, και αυτό καταλήγει στο τηλεοπτικό monitor.Το ενδοσκόπιο δίνει την δυνατότητα στον γιατρό να έχει μια καθαρή εικόνα των μυών και των ιστών κάτω από το δέρμα. Από άλλη τομή και με άλλο όργανο ανυψώνεται το μέτωπο και αφαιρούνται οι μύς που δημιουργούν τις ρυτίδες στο μέτωπο. Παράλληλα όπως είναι φυσικό ανορθώνονται και τα φρύδια, ενώ συγκρατούνται στην νέα θέση με ειδικές προσωρινές βίδες ή ράμματα.

Μετά την επέμβαση

Μετεγχειρητικά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο τεχνικές Στην ανοικτή μέθοδο οι ασθενείς έχουν κάποια μουδιάσματα γύρω από την τομή. Επίσης έχουν ένα οίδημα που υποχωρεί σε 3-4 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες μετά το χειρουργείο. Στο ενδοσκοπικό lifting οι ασθενείς έχουν μουδιάσματα και οίδημα αλλά είναι πιο ήπια. Τα ράμματα στις τομές αφαιρούνται στον ίδιο χρόνο με την ανοικτή μέθοδο.

Επιστροφή στις δραστηριότητες

Μια εβδομάδα με 10 ημέρες συνήθως είναι αρκετές για την επάνοδο στην εργασία. Ολοι οι ασθενείς μας λούζονται το 2ο 24 ωρο με ήπιο σαμπουάν. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 3-4 εβδομάδες.
 

 

 

lifting του μετώπου. Φωτογραφίες