Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική

πλαστική χειρουργική σε παιδιάΠρόκειται για την πλαστική χειρουργική που εκτελείται σε παιδιά. Οι επεμβάσεις είναι είτε αισθητικής είτε επανορθωτικής χειρουργικής.

Στα παιδιά αυτός ο διαχωρισμός πολλές φορές είναι δυσδιάκριτος μια και μια πλαστική επέμβαση μπορεί να είναι επανορθωτική κατά βάσει που ενέχει και αισθητικούς σοβαρούς λόγους.

Η λέξη πλαστική προέρχεται από την Ελληνική λέξη πλαστικός που σημαίνει πλάθω ή δίνω μορφή. Στα παιδιά εκτελούνται περίπου το 3% των πλαστικών επεμβάσεων και η πλειονότητα είναι επανορθωτικές αλλά και αισθητικές επεμβάσεις.

Η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι εκείνες οι επεμβάσεις που γίνονται για να αλλάξει η φυσική εμφάνιση αλλά και η αυτό-εκτίμηση του ασθενούς.

Η επανορθωτική χειρουργική από την άλλη πλευρά εκτελείται για λάθος κατασκευές του σώματος που μπορεί να είναι το αποτέλεσμα συγγενών ανωμαλιών, τραύματος, λοίμωξης,όγκων, ή νόσων.

Η επανορθωτική χειρουργική γίνεται για να επανακτήσει το παιδί φυσιολογική κινητική λειτουργία ή για να προλάβουμε μελλοντικά ιατρικά προβλήματα. Η αισθητική του προβλήματος παίρνεται σοβαρά υπόψιν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική
Δείτε τον Δρ Νώντα καποσίτα σε συνέντευξη στο Ευρωπαικής εμβέλειας Focus Web TV να αναλύει την διαδικασία που ακολουθεί στις περιπτώσεις των πεταχτών αυτιών στα παιδιά καθώς επίσης πως τα παιδιά βιώνουν τα πειράγματα των φίλων γιατί η επέμβαση πρέπει να γίνεται στην προσχολική ή στην σχολική ηλικία και γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται την επέμβαση όταν γίνεται απο έμπειρα χέρια.

 

  Δείτε περισότερα για την παιδική πλαστική χειρουργική εδώ