Ανόρθωση γλουτών-Brazilian Butt Lift (BBL)

ανόρθωση γλουτών

Οι γλουτοί έχουν δεχθεί μεγάλη δημοσιότητα τελευταία από τα media με αποτέλεσμα η αυξητική και ανόρθωση των γλουτών σαν επέμβαση να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Νέες τεχνικές έχουν προστεθεί στην φαρέτρα των μοντέρνων πλαστικών χειρουργών όπως και νέες απόψεις σχετικά με την εικόνα του σώματος όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα πρότυπα τόσο των γλουτών όσο και της πλάτης και των πλαινών του κορμού του γυναικείου αλλά και του ανδρικού σώματος.
Η σύγχρονη λογική της αισθητικής των γλουτών

Η λογική δεν είναι απλά να κάνουμε μεγαλύτερους γλουτούς αλλά να δημιουργήσουμε μια νέα εικόνα της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος που να είναι πιο ελκυστική και αισθητικά πιο ωραία παράλληλα τονίζοντας και τους γλουτούς. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το Brazilian Butt Lift πρέπει να ταξινομήσουμε τις κατηγορίες της οπίσθιας επιφάνειας του γυναικείου σώματος.

Ταξινόμιση των σχημάτων των γλουτών

ανόρθωση γλουτών με λίπος-brazilian butt lift

Υπάρχουν τέσσερις τύποι σώματος

  1. Το Α σχήμα (A Shape) το γνωστό στα ελληνικά σαν αχλάδι.
  2. Το V σχήμα (V Shape) γνωστό στα ελληνικά σαν μήλο.
  3. Το τετράγωνο σχήμα (Square Shape)
  4. Το στρογγυλό σχήμα (Round Shape)

Brazilian Butt Lift (BBL)

ανόρθωση και αυξητική γλουτώνΑνάλογα με τις ανάγκες του σώματος της κάθε περίπτωσης μπορούμε να προτείνουμε διαφορετικές λύσεις που όλες έχουν σκοπό την μεταμόρφωση του σχήματος του σώματος της πλάτης και του όγκου και του σχήματος των γλουτών.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της μεταφοράς λίπους χρησιμοποιώντας την υψηλής τεχνογνωσίας λιπογλυπτική και λιπομεταφορά σε 3-D πλάνο μπορούμε να αναδημιουργήσουμε το σχήμα της πλάτης και των γλουτών. Η λογική στηρίζεται στην αφαίρεση λίπους από τα διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι η κοιλιά,η πλάτη,τα love handles (τα πλαινά) και οι μηροί σε όλες τις πλευρές.

Ο σχεδιασμός της αφαίρεσης έγκειται στην αισθητική αλλά και την εκπαίδευση του ειδικού πλαστικού χειρουργού στο αντικείμενο αυτό. Στην φωτογραφία απεικονίζονται οι 10 περιοχές από την γυναικεία πλάτη που μπορούμε να αφαιρέσουμε λίπος με σκοπό να δημιουργηθεί μια καμπύλη σχήματος S μεταξύ πλάτης και γλουτών αλλά και τα σημεία στον γλουτό που γίνεται η τοποθέτηση του λίπους.

Η αφαίρεση του λίπους καταλήγει σε αποστειρωμένο σάκο. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία που έχει σκοπό να διαχωρίσει το καθαρό λίπος από τα άλλα συστατικά το υλικό τοποθετείται σε ειδικές σύριγγες ενώ από πριν έχουν σχεδιασθεί οι περιοχές των γλουτών που το λίπος θα μεταμοσχευθεί.

Το ποσό του καθαρού λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί κυμαίνεται από 800-1200 cc. Η τοποθέτηση του λίπους γίνεται με ειδικές κάνουλες με την τεχνική του grafting σε 3-D πλάνο και σε πολλά επίπεδα. Μπορείτε να δείτε αμέσως πιο κάτω πώς αλλάζει άμεσα η εικόνα του σώματος και των γλουτών μετά την επέμβαση.

Ανόρθωση γλουτών
brazilian butt lift (bbl-Greece)- ελλάδα

Άμεσο αποτέλεσμα μετά την επέμβαση του bbl (αρχείο του Νώντα Καποσίτα)


Ανόρθωση γλουτών (bbl)-ανάρρωση

Η γυναίκα πρέπει να αποφεύγει να κάθεται και να κοιμάται ανάσκελα για 2 εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η πίεση πάνω στα μοσχεύματα του λίπους. Επιτρέπεται να ξαπλώνει στο πλάι και μπρούμητα.Η ασθενής επιστρέφει στην εργασία μετά από 48-72 ώρες.

Εάν η εργασία της είναι καθιστική υπάρχουν ειδικά μαξιλαράκια που μπορεί να τα χρησιμοποιεί και να αποφεύγει την άμεση επαφή και πίεση των μοσχευμάτων (δίνονται οδηγίες από τον Κο Καποσίτα στην γυναίκα).

Η χειρουργημένη πρέπει να φορά ένα ειδικό κορσέ για 4-6 εβδομάδες. Στην αρχή όπως καταλαβαίνεται υπάρχει ένα πρήξιμο το οποίο υποχωρεί σταδιακά και δεν είναι ιδιαίτερα ορατό. Χορηγούνται αντιβιοτικά και παυσίπονα της τάξης του Depon max μια και η επέμβαση δεν πονάει.

Παρουσίαση περιστατικών- Featured Patients of Dr Kapositas

Β.Φ 27 Ετών
ανόρθωση γλουτών φωτο

Γ.Η 24 Ετών

Δείτε την επέμβαση του Brazilian Butt Lift από τον Νώντα Καποσίτα

Ανόρθωση γλουτών-Brazilian Butt Lift (BBL)
Δείτε το Brazilian Butt Lift από τον Νώντα Καποσίτα σε μια γυναίκα 28 ετών. Λήφθηκαν 1200 cc λίπους από την κοιλιά. πλάτη, πλαινά, μηρούς και τοποθετηθηκαν περίπου 600cc σε κάθε γλουτό

 

Πτώση γλουτών

Στην κατηγορία της ανόρθωσης των γλουτών ανήκουν και οι περιπτώσεις χαλάρωσης των γλουτών (πτώση του δέρματος) που αντιμετωπίζονται με λίφτινγκ. Πριν αναφερθούμε στα είδη του λίφτινγκ δείτε την σύγχρονη ταξινόμηση της πτώσης των γλουτών:


Κατηγορίες πτώσης

A.Grade I
Η κατηγορία αυτή είναι σαν να μην υπάρχει πτώση αλλά υπάρχει κάποιου βαθμού χαλάρωση ελαφρά κάτω από την υπογλουτιαία πτυχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα Brazilian butt lift η ένα ένθεμα είναι αρκετό.
B.Grade II
Στην κατηγορία αυτή η πτώση είναι πιο εμφανής και φαίνεται η υπογλουτιαία πτυχή να κλείνει προς τα κάτω. Η χαλάρωση του δέρματος συνοδεύεται από ραγάδες και επιπέδωση του γλουτού. Η κατηγορία αυτή αντιμετωπίζεται με αυξητική γλουτών.
C. Grade III
Στην κατηγορία αυτή η πτώση είναι πιο μεγάλη και ξεπερνάει τις 30 μοίρες. Συνοδεύεται από μεγάλη απώλεια της ελαστικότητας,ρυτίδες και ραγάδες. Η αντιμετώπιση γίνεται με με λίφτινγκ γλουτών σε συνδυασμό με αυξητική της περιοχής

Τα είδη του λίφτινγκ της περιοχής ταξινομούνται στις εξής κατηγορίες:

1.Το εσωτερικό και οπίσθιο λίφτινγκ των μηρών (Inner and Posterior Leg Lift)

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι περιπτώσεις που έχασαν κιλά ή έχουν κανονικό βάρος αλλά έχουν χαλαρό δέρμα στην εσωτερική και οπίσθια πλευρά των μηρών. Η επέμβαση βοηθάει αυτές τις περιπτώσεις να αποκτήσουν νεανική όψη στην περιοχή.

Το εσωτερικό λίφτινγκ των μηρών γίνεται μέσω μιας μικρής τομής στο εσωτερικό των μηρών και καθηλώνεται το δέρμα της κάτω επιφάνειας στον οστούν της ήβης και η τομή στην βουβωνική περιοχή δεν φαίνεται. Η τομή μπορεί να συνεχίζει στην κάτω γλουτιαία πτυχή (infragluteal fold) και τότε μπορούμε να ανορθώσουμε και την οπίσθια περιοχή των μηρών. Η τεχνική απαιτεί πολύ προσεκτική ανάρρωση και κυρίως τοπική περιποίηση με σκοπό να αποφεύγεται η υγρασία στην περιοχή που ευνοεί καθυστερήσεις στην επούλωση της επέμβασης.

Περισσότερα για το λίφτινγκ της εσωτερικής περιοχής των μηρών σε περιπτώσεις χαλάρωσης λόγω ηλικίας ή μετά από απώλεια βάρους στο Lifting μηρών

 

2.Το λίφτινγκ δίκην πεταλούδας (Butterfly Lift)

 

Το Butterfly Lift (έχει αντικαταστήσει την κυκλική κοιλιοπλαστική).Οι τομές τοποθετούνται στο οπίσθιο τμήμα από το μπικίνι με σκοπό να κρύβεται η τομή.

3. Thong Lift-Ανόρθωση μεσογλουτιαίας πτυχής

εικονα 1.Φυσιολογικη μεσογλουτιιαία πτυχή-Normal Diamond shape


εικονα 2

 


εικονα 3.Επιπέδωση-οριζόντια

εικονα 4.Πτώση

 


εικόνα 5.Σχεδιασμός της επέμβασης
 

 

 Η τεχνική βασίζεται στην ανόρθωση της μεσο-γλουτιαίας πτυχής και στην ανόρθωση του εσωτερικού τμήματος των γλουτών. Οι τομές κρύβονται στο εσωτερικό του μπικίνι και δεν φαίνονται. Συνδυάζονται με 4-5 ράμματα ανόρθωσης των ιστών.

4. C-Lift

Όταν έχουμε μια εικόνα τέτοια όπως φαίνεται η περίπτωση μας στην εικόνα 4 τότε μπορεί να συνδυάσουμε το butterfly lift,το μεσογλουτιαίο λίφτινγκ,το εσωτερικό λίφτινγκ και τότε η τομή παίρνει το σχήμα C και λέγεται C Lift

Η τομή είναι σχήματος C και έχει σαν σκοπό να κάνει ακόμα καλύτερο λίφτινγκ στο ανώτερο και έξω τμήμα των γλουτών. Στρατηγική τοποθέτηση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία βοηθάει στο λίφτινγκ των γλουτών χωρίς την ανάγκη ενθεμάτων.

Η επιλογή των υποψηφίων είναι καθοριστικής σημασίας στην καλή λήψη αποτελεσμάτων.

 

Αυξηση γλουτών. Φωτογραφίες