HELLO Όχι πια «κατεβασμένα αφτιά»!

Η μέθοδος μειωτικής ωτοπλαστικής αντιμετωπίζει το πρόβλημα ανώδυνα και αποτελεσματικά. Βελτιώστε την εικόνα των αφτιών σαc
και επιστρέψτε την ίδια μέρα στο σπίτι.

Κάποιες φορές, μία αισθητική «παραφωνία» στο πρόσωπο ή το σώμα είναι ικανή να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα μας. Αυτό συμβαίνει και με τα μεγάλα αφτιά.

Συμφωνα με τους ειδικούς, η υπερτροφία, όπως λέγεται επιστημονικά, ή τα μεγάλα -σε μήκος- αφτιά δεν αποτελούν σπάνιο πρόβλημα και ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια για πάντα με τη βοήθεια της επιστήμης και της πλαστικής χειρουργικής.

Όπως εξηγεί ο Νώντας Καποσίτας, M.D., PhD, πλαστικός χειρουργός, εξειδικευθείς στο Πανεπι-σιήμιο του Ιλινόις, στο Σικάγο των Η ΠΑ, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπισιημίου Αθηνών και μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S.) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (I.S.A.P.S.), «τα περισσότερα αφτιά δείχνουν μεγάλα επειδή απλώς στέκονται μακριά από το κεφάλι (πεταχιά αφτιά).

Τα πραγματικά μεγάλα αφτιά είναι μια διαφορετική κατάσταση, η οποία και αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα πεταχτά αφτιά. Το φυσιολογικό μέγεθος του αφτιού, όσον αφορά το ύψος, είναι 5,5-6,5 εκ. και το εύρος, 3-4,5 εκ. 'Ο,τι υπερβαίνει τις διαστάσεις αυτές εμπίπτει στην κατηγορία αυτή».

Πρόβλημα αυτο-εικόνας

Αν τα πεταχιά αφτιά αποτελούν ένα συχνό πρόβλη-μα το οποίο δημιουργεί αρνητική ψυχολογία σε άν-δρες και γυναίκες, τα πραγματικά μεγάλα αφτιά συνεπάγονται ακόμα πιο έντονη ψυχολογική επι-βάρυνση σε άτομα κάθε ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, τα αφτιά έχουν ήδη λάβει διαστάσεις ενηλίκων και συχνά γίνονται αφορμή χλευασμού από τους συνομηλίκους, προκαλώντας αίσθημα κατωτερότητας στο παιδί. Αλλά και στην ενήλικη - επαγγελματική ζωή και σε μία εποχή που η εξωτερική εμφάνιση -καλώς ή κακώς- παίζει ση-μαντικό ρόλο, ένα ζευγάρι μεγάλα αφτιά μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κατάκτηση μιας θέσης ή στη σχέση με το άλλο φύλο.

Πότε μπορεί να γίνει η επέμβαση ωτοπλαστικής

Όπως αναφέρει ο επισιημονικός συνεργάτης μας, «η επέμβαση μπορεί να γίνει όταν οι ενδιαφερόμενοι φθάσουν στην ηλικία των 5 ετών. Σε κάθε περίπτωση, προτιμούμε να εκτιμούμε το πρόβλημα με-μονωμένα και αναλόγως να συναποφασίζουμε για το τι πρέπει να γίνει, με τους γονείς ή τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους -αν είναι ενήλικες. Στόχος μας είναι να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες τους και προς αυτή την κατεύθυνση να δουλεύουμε».

Πώς γίνεται

Όπως εξηγεί ο Νώντας Καποσίτας, «η επέμβαση της μειωτικής ωτοπλαστικής είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία.
Είναι διαφορετική από την κλασική ωτοπλαοτική που κάνουμε για τα πεταχτά αφτιά. Μετά την επέμβαση, τοποθετούμε έναν ελαφρύ επίδεσμο στο κεφάλι, για 2-3 ημέρες. Χορηγούμε αντιβιοτικά από το στόμα και ήπια αναλγητικά. Η τεχνική συνίσταται στη μείωση του μεγέθους του αφτιού με κρυφές τομές, οι οποίες δεν φαίνονται μετά την επέμβαση».

 

ερίοδος ανάρρωσης
Στα πλεονεκτήματα της μειωτικής ωτοπλασ ριλαμβάνεται η μηδενική παραμονή στην Το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως c του. Έπειτα από 2 ημέρες, ο γιατρός αφαι επιδέσμους κι έτσι ο ασθενής μπορεί να κά νιο. Αν εξαιρέσει κανείς το ήπιο οίδημα οτ οχή, το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις κι νές του δραστηριότητες και στην εργασία τις ημέρες μετά την επέμβαση.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ~


Ευχαριστούμε τον Νώντα Καποσίτα, Μ.Ι πλαστικό χειρουργό, εξειδικευθεντα στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, στο Σικάγο των Η ΠΑ, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S.) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (I.S.A.P.S.) για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχε.

 

<< Back